Нова генерација на Неинвазивен пренатален тест

Од SYNLAB, европски лидер во дијагностичко тестирање.

  • NeoBona - Header 1

Моментална состојба

Конвенционалниот скрининг во првото тромесечје обезбедува само статистички ризик.

Нова технологија

neoBona ги открива можните хромозомски аномалии кај идните бебиња користејќи нови технологии, без никаков ризик за фетусот.

Резултат

SYNLAB е пионер во примената на нови технологии со чија помош може да се понуди неинвазивен пренатален тест од крвта на мајката кој дава точни резултати за една недела.

1-2% од фетусите имаат некаков вид на аномалија. neoBona е неинвазивен пренатален тест од новата генерација поддржан од искуството на SYNLAB, еден од европските лидери во дијагностичко тестирање.

Што е neoBona?

Нова генерација на неинвазивен пренатален тест

ВЕРОДОСТОЕН

Благодарение на иновативната технологија.

БРЗ

Резултатите се достапни за 5 работни денови.

ТОЧЕН

Прецизност повисока од 99.9% во откривање на Даунов (Т21) и Патауов (T13) синдром.

Embarazada neoBona

БЕЗБЕДЕН

Без ризик за мајката или фетусот.

ЕДНОСТАВЕН

Еден единствен примерок од крвта на мајката.

ИСКУСТВО

Поддржан од искуството на SYNLAB, еден од европските пионери и лидери во пренатална дијагноза.

NeoBona-anomalas 2

Ги открива аномалиите

Ги открива најчестите хромозомски аномалии кои настануваат за време на бременоста, преку ин-витро проучување на вон-клеточниот ДНК материјал на фетусот во крвта на мајката.

Neobona-tecnologia-avanzada

Иновативна технологија

neoBona инкорпорира иновативна технологија со секвенционирање на спарените краеви на ILLUMINA, еден од светските лидери во ДНК секвенцирање, што обезбедува поголема сензитивност и прецизност. Оваа технологија ја нуди ексклузивно SYNLAB.

NeoBona - Precisin analisis

Точност

Тестот ја анализира и количината на вон-клеточната ДНК на фетусот присутна во крвта на мајката (фетална фракција) и дистрибуцијата на големината на вон-клеточните ДНК фрагменти, за поголема точност особено при ниска фетална фракција.

gestacion-en

Бремена сум, дали neoBona е соодветен за мене?

  • Може да се изведува од 10-та гестациска недела (10 н. + 0 д.)
  • Може да се изведе во случај на асистирана репродукција, вклучувајќи и ин-виро оплодување со донација на јајце клетка или сперма.
  • Соодветна е за близнаци.
  • neoBona е генетски скрининг тест и како таков мора да биде побаран од страна на доктор.

Зошто токму neoBona?

ДОВЕРБА

neoBona нуди доверба за рано откривање на хромозомски аномалии кај фетусот, без ризик за мајката или за фетусот.

ПРОФЕСИОНАЛНО СОВЕТУВАЊЕ

Пред да се изведе тестот neoBona се препорачува генетско советување. neoBona е единствениот достапен пренатален тест со поддршка на големиот тим на SYNLAB од над 600 медицински професионалци и генетски експерти, на располагање на вашиот доктор за обезбедување на експертски совет и информации.

БЛИСКУ ДО ВАС

Преку SYNLAB, имате пристап до најголемата мрежа на центри за земање примероци крв за анализа во Европа.

ИНОВАЦИЈА ПРЕКУ ТЕХНОЛОГИЈА

Развиен од ILLUMINA, светски лидер во ДНК секвенцирање, преку интеграција на технологија и експертиза со цел да се понуди иновативен неинвазивен пренатален тест.

ФЕТУСНА ФРАКЦИЈА

neoBona точно го мери количеството на вон-клеточната фетална ДНК во примерокот од крв на мајката, подобрувајќи ја веродостојноста на резултатите.

feto en

БИОИНФОРМАТИКА ОД СЛЕДНА ГЕНЕРАЦИЈА

Иновативниот TSCORE алгоритам ги интегрира длабочината на секвенцирањето, феталната фракција и дистрибуцијата на вон-клеточната ДНК според големината на фрагментот со цел да обезбеди веродостојни резултати дури и при ниска фетална фракција.

ТОЧНОСТ

Традиционалните комбинирани скрининг тестови во првото тромесечје (1ТТ) обезбедуваат податоци за статистичкиот ризик од трисомија врз основа на биохемиско тестирање, возраста на мајката и испитувањето со ултразвук. Точност на neoBona е многу повисока бидејќи е заснована на проучување на вон-клеточната фетална (плацентарна) ДНК.

СЕНЗИТИВНОСТ

Сензитивноста на конвенционалниот скрининг во првото тромесечје е 90%: од секои 100 фетуси со Даунов синдром, 90 случаи се откриени и 10 не се. Сензитивноста на neoBona е повисока од 99.9%, што значи дека ги открива практично сите случаи на Даунов синдром.

СПЕЦИФИЧНОСТ

Специфичноста на конвенционалниот скрининг тест во првото тромесечје е 95%: од секои 100 нормални фетуси, 95 се точно карактеризирани, но 5 се несоодветно идентификувани како високо ризични (5% стапка на лажно позитивен резултат), што води до советување, дополнителни испитувања и можна пренатална дијагноза. Високата специфичност на neoBona (>99.9%) значи дека помалку од 1/1000 тестови даваат лажно позитивни резултати, што значително ги намалува стресот и непотребните дополнителни прегледи.

Кои видови на хромозомски аномалии ги открива neoBona?

Кои видови на хромозомски аномалии ги открива neoBona?

1. Најчести трисомии

Трисомија настанува поради присуство на три копии од одреден хромозом наместо регуларните две. neoBona ги открива следниве трисомии:

Трисомија 21, или Даунов синдром, е најчестата трисомија; децата со овој синдром може да имаат блага до средна интелектуална попреченост, срцеви мани и/или други нарушувања.

Трисомија 18, или Едвардсов синдром, има висока стапка на спонтани абортуси. Децата со овој синдром вообичаено имаат изразита ментална ретардација и голем распон на малформации, и ретко преживуваат повеќе од една година по раѓањето.

Трисомија 13, или Патауов синдром, има висока стапка на спонтани абортуси. Децата со овој синдром имаат изразита ментална ретардација, може да имаат и изразити вродени срцеви малформации, како и други патолошки состојби, и ретко преживуваат повеќе од една година по раѓањето.

2. Аномалии на половите хромозоми

neoBona може да открие аномалии во бројот на половите хромозоми, кои се поврзани со поумерени состојби, вклучувајќи:

Тарнеров синдром (45, X), отсуство на вториот X хромозом кај девојчињата.

Клинефелтеров синдром (47, XXY), присуство на дополнителна копија на X хромозомот кај машките.

Видови на neoBona тестови

Достапни се различни опции; вашиот лекар може да процени кој од тестовите е најсоодветен за вас.

neobona*

Трисомии 21, 18, и 13 + пол на фетусот (опција)

НГС технологија со отчитување на спарени краеви

Фетална фракција

neoBona напреден

Трисомии 21, 18, и 13 + пол на фетусот (опција)

НГС технологија со отчитување на спарени краеви

Фетална фракција

* Достапна за близнаци. Во случај да се избере опцијата Пол на фетусот", се одредува присуство или отсуство на Y хромозомски материјал.

SYNLAB квалитетна дијагностика

Еден од европските лидери во дијагностиката

Повеќе од 15 години иновации во пренаталната дијагноза.

Оперира во повеќе од 36 земји на 4 континента.

Повеќе од 500 милиони тестови годишно.

Компанијата има мрежа од над 450 лаборатории.

Повеќе од 1200 медицински професионалци и експерти за генетика.

Стапка на откривање

T21> 99,9%
T18> 97%
T13> 99.9%

logo-synlab
logo-neobona
Контакт
389 (02) 3107 107

Побарајте дополнителни информации

* Задолжителни полиња