Gjenerata e re e
Testit joinvaziv prenatal

Nga SYNLAB, lider evropian n testimin diagnostik

  • neobona header 1

Gjendja aktuale

Skriningu konvencional në tremujorin e parë siguron vetëm rrezik statistikor.

Teknologji e re

neoBona i zbulon anomalitë e mundshme kromozomale tek foshnjat e ardhshme duke përdorur teknologji, pa asnjë rrezik për fetusin.

Rezultat

SYNLAB është pioner në aplikimin e teknologjive të reja me ndihmën e të cilave mund të ofrohet test joinvaziv prenatal nga gjaku i nënës që jep rezultate të sakta për një javë.

Anomali kromozomale, si trisomia 21 (Sindromë Down), shfaqen tek 1-2% e të gjithë fetusave. Janë të disponueshëm numër i madh testesh prenatale për vlerësim të zhvillimit të foshnjës së ardhshme para lindjes. SYNLAB është pioner në diagnostikimin molekular prenatal nëpërmjet inkorporimit të arritjeve të reja shkencore me qëllim që të ofrohet test inovativ joinvasiv prenatal, i mbështetur nga ekspertiza dhe besueshmëria në një nga laboratorët udhëheqës në Evropë.

far sht neoBona?

Gjenerata e re e testit joinvaziv prenatal

I BESUESHM

Fal teknologjis inovative.

I SHPEJT

Rezultatet jan t disponueshme pr 5 dit pune.

I SAKT

Saktsi m t lart se 99.9% n zbulimin e Sindroms Down, Edwards dhe Patau.

Embarazada neoBona

I SIGURT

Pa rrezik pr fetusin.

I THJESHT

Nj mostr e vetme nga gjaku i nns.

PRVOJ

I mbshtetur nga prvoja e SYNLAB, nj nga pionert evropian dhe lider n diagnostikn prenatale.

neobona-anomalias

I zbulon anomalit

I zbulon anomalitë më të shpeshta kromozomale që lindin gjatë kohës së shtatzënisë, nëpërmjet studimit të materialit ADN jashtë-qelizor të fetusit në gjakun e nënës.

neobona 3

Teknologji inovative

neoBona inkorporon teknologji inovative me sekuencionim të skajeve të çiftëzuara të ILLUMINA, një nga liderët botërotë në sekuencionimin e ADN-së, që siguron ndjeshmëri dhe saktësi më të madhe. Këtë teknologji e ofron veçanërisht SYNLAB.

neobona 4

Saktsi

Testi e analizon edhe sasinë e ADN-së jashtë-qelizore të fetusit të pranishme në gjakun e nënës (fraksionin fetal) dhe distribuimin e madhësisë së fragmenteve të ADN-së jashtë-qelizore, për saktësi më të madhe.

gestacion

Jam shtatzn, a sht neoBona i prshtatshm pr mua?

 

  • Mund të kryhet nga java e 10-të gestative (10 j. + 0 d.).
  • Mund të kryhet në rast të riprodhimit të asistuar duke përfshirë edhe fekondimin in-vitro me dhurimin e qelizës vezë ose spermë.
  • Është i përshtatshëm për shtatzëni me binjakë.
  • neoBona është test skrining gjenetik dhe si i tillë duhet të jetë i kërkuar nga ana e doktorit.

Pse pikrisht neoBona?

BESIM

neoBona u ofron prindërve besim për zbulimin e anomalive kromozomale tek fetusi në shtatzëni të hershme. Testi joinvasiv nuk ka asnjë rrezik për foshnjën.

KSHILLIM PROFESIONAL

Para se të kryhet testi neoBona rekomandohet këshillim gjenetik.                                                                 neoBona është testi i vetëm prenatal i disponueshëm me mbështetje të ekipit të madh prej më shumë se 1000 profesionistësh mjekësorë dhe ekspertë gjenetikë, në dispozicion të doktorit tuaj.

AFR JUSH

Nëpërmjet SYNLAB, keni qasje tek rrjeti më i madh i qendrave për marrjen e mostrave të gjakut për analizë në Evropë.

INOVACION NPRMJET TEKNOLOGJIS

I zhvilluar nga ILLUMINA, lider botëror në sekuencionimin e ADN-së, nëpërmjet integrimit të teknologjisë dhe ekspertizë me qëllim që të ofrohet test inovativ joinvaziv prenatal.

FRAKSION FETAL

Ndryshe nga testet e tjera, neoBona me teknologji specifike e analizon madhësinë e fragmenteve të ADN-së jashtë-qelizore fetale, duke e përmirësuar saktësinë e rezultateve. 

feto

BIOINFORMATIK NGA GJENERATA E ARDHSHME

Algoritmi inovativ TSCORE (Trisomy Score) e integron thellësinë e sekuencionimit, përqindjen e ADN-së jashtë-qelizore fetale, kuantifikimin dhe matjen e madhësisë së fragmenteve, me qëllim që të sigurojë rezultate të besueshme madje edhe gjatë fraksionit të ulët fetal.

SAKTSI

Skriningu konvencional në tremujorin e parë përbëhet nga analiza gjaku dhe kontroll me ultratingull dhe jep vetëm indeks statistikor për rrezik. neoBona e analizon në mënyrë direkte ADN-në jashtë-qelizore fetale dhe prandaj ka saktësi më të madhe: detektim më të mirë, më pak rezultate të rreme pozitive.

NDJESHMRI

Ndjeshmëria e skriningut konvencional në tremujorin e parë është 90%: nga çdo 100 fetusa me Sindromë Down, (trisomi 21), 10 nuk do të detektohen (rezultate të rreme negative). Ndjeshmëria e përgjithshme e neoBona për sindromat Down, Edwards dhe Patau është më e lartë se 99%.

SPECIFICITET

Specificiteti i skriningut konvencional në tremujorin e parë është 95%. Me fjalë të tjera, nga çdo 100 shtatzëni të shëndetshme, 5 janë identifikuar në mënyrë të papërshtatshme si shtatzëni me rrezik të lartë, që çon në shqetësim, këshillime dhe shqyrtime plotësuese, duke përfshirë e diagnostikimin prenatal (për shembull, aminocentezë). Specificiteti i lartë i neoBona e zvogëlon normën e rezultateve të rreme pozitive për më pak se 1 në 1,500 shtatzëni, që e zvogëlon në mënyrë të ndjeshme stresin dhe diagnostikimin e panevojshëm prenatal.

Cilat lloje t anomalive kromozomale i zbulon neoBona?

1. Trisomi m t shpeshta

Trisomia lind pr shkak t pranis s tre kopjeve nga kromozom i caktuar n vend t dy kopjeve t rregullta. neoBona i zbulon kto trisomi:

  • Trisomia 21, ose sindroma Down, është trisomia më e shpeshtë; fëmijët me këtë sindromë mund të kenë pengesë intelektuale nga të lehta deri të mesme, defekte të zemrës dhe/ose çrregullime të tjera.
  • Trisomia 18, ose sindroma Edwards, ka normë të lartë të aborteve spontane. Fëmijët me këtë sindromë zakonisht kanë vonesë të theksuar mendore dhe përhapje të madhe të keqformimeve, dhe rrallë mbijetojnë më shumë se një vit pas lindjes.
  • Trisomia 13, ose sindroma Patau, ka normë të lartë të aborteve spontane. Fëmijët me këtë sindromë kanë vonesë të theksuar mendore, mund të kenë edhe keqformime të shprehura kongjenitale të zemrës, si edhe gjendje të tjera patologjike dhe rrallë mbijetojnë më shumë se një vit pas lindjes.

2. Anomali t kromozomeve gjinore

neoBona i avancuar mund t zbuloj anomali n numrin e kromozomeve gjinore, q jan t lidhura me gjendje m t moderuara, duke prfshir:

  • Sindromë Turner (45, X), mungesë e kromozomit të dytë X tek vajzat.
  • Sindromë Klinefelter (47, XXY), prani e kopjes plotësuese të kromozomit X tek meshkujt.

Lloje t testeve neoBona

Jan t disponueshme opsione t ndryshme; mjeku juaj mund t vlersoj se cili nga testet sht m i prshtatshm pr ju.

neoBona*

Trisomi 21, 18, dhe 13 + gjininë e fetusit (opsion)
Teknologji NGS me lexim të skajeve të çiftëzuara
Fraksion fetal

neoBona i avancuar

Trisomi 21, 18, dhe 13 + kromozome gjinore (X dhe Y)
+ gjininë e fetusit
Teknologji NGS me lexim të skajeve të çiftëzuara
Fraksion fetal

* Opsion  i disponueshëm për binjakë. Në rast që të zgjidhet opsioni "Gjinia e fetusit" tek shtatzëni me binjakë, përcaktohet prania e kromozomit Y. Nëse është i pranishëm, do të thotë që të paktën një nga fetuset është mashkull.

SYNLAB

Nj nga lidert evropian n diagnostik

Më shumë se 15 vjet risi në diagnostikën prenatale.

Operon në më shumë se 36 shtete në 4 kontinente.

Më shumë se 500 milionë teste në vit.

Kompania ka rrjet prej më shumë se 450 laboratorë.

Më shumë se 1200 profesionistë mjekësorë dhe ekspertë për gjenetikë.

Norma e zbulimit

T21>99,9%
T18> 97%
T13> 99,9%

logo-synlab
logo-neobona
Kontakt

389 (02) 3107 107

Krkoni informacione plotsuese

* Fusha t detyrueshme